ایرانی توانمند
Business is booming.

معرفی برگزیدگان جایزه علمی مریم میرزاخانی

۱۳ برگزیده جایزه میرزاخانی تقدیر شدند

0 144

برگزیدگان چهارمین جشنواره علم و زن (جایزه مریم میرزاخانی) صبح امروز با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر علوم و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در دانشگاه تربیت مدرس تقدیر شدند.
اختتامیه چهارمین جشنواره علم و زن (جایزه مریم میرزاخانی) صبح امروز با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر علوم و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

غلامرضا غفاری با ارائه گزارشی از روند برگزاری چهارمین جشنواره علم و زن در این مراسم گفت: برگزاری جشنواره زن و علم تا کنون با اقبال گسترده‌ای از سوی زنان مواجه شده و امروز صورت نهادی پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه برای این جشنواره امتیاز علمی و پژوهشی ثبت شده است افزود: در دوره چهارم جشنواره علم و زن ۹۸۲ نفر فرم مربوط به جشنواره را در سامانه تکمیل کردند.
معاون فرهنگی وزارت علوم افزود: از تعداد مذکور ۵۶۱ نفر وارد فرایند داوری شدند در این دوره شاهد رشد شرکت کنندگان نسبت به دوره قبل این جشنواره بودیم.
معاون فرهنگی وزیر علوم افزود: همچنین در این دوره مقرر شد برای مشارکت بیشتر، آثار سه رده سنی از زنان ارزیابی شود که این سه رده شامل رده زیر ۴۰ سال، رده ۴۰ تا ۶۵ سال و رده بالای ۶۵ سال بود.
وی با بیان اینکه در این دوره زنان آثار خود را در شش گروه علمی ارسال کردند، افزود: آثار مربوطه در بازه زمانی مشخص شده داوری شد که خود داوران از برگزیدگان جشنواره‌های مختلف بودند و داوری این دوره از جشنواره را برعهده داشتند.
غفاری افزود: همچنین از فعالان، کارآفرینی و محیط زیست هم برگزیده شدند و در این دوره از جشنواره شاهد دو مورد جایزه جدید هستیم که یک مورد آن از جشنواره سوم آغاز شده است که مربوط به جایزه «پروانه فرزانه» در حوزه زیست پزشکی است و مورد دوم مربوط به جایزه یونسکو است و دو نفر از برگزیدگان که بیشترین امتیاز را داشته باشند مورد تقدیر یونسکو هم قرار می‌گیرند.
وی ادامه داد: پس از داوری ۱۳ نفر به عنوان برگزیده علمی تقدیر می‌شوند، ۲ نفر شایسته تقدیر، یک نفر برنده جایزه «پروانه فرزانه»، ۴ نفر به عنوان فعلان اجتماعی و سه نفر به عنوان سرآمدان تجلیل می‌شوند، ۲ نفر نیز جایزه یونسکو دریافت می‌کنند.
اسامی برگزیدگان این جشنواره به شرح زیر اعلام شد:
دکترسپیده خوئی، استاد گروه علوم پایه پردیس علوم دانشگاه تهران علمی-علوم پایه، ۴۰-۶۵ سال
دکتر سمیرا محمدی یگانه، دانشیار دانشکده فناوری های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علمی – علوم پایه، زیر ۴۰ سال
دکتر نهله غروی نائینی (شایسته تقدیر)، استاد دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس علمی- علوم انسانی، بالای ۶۵ سال
دکتر فتحیه فتاحی زاده، استاد دانشکده علوم انسانی دانشگاه الزهراء (س) علمی- علوم انسانی، ۴۰-۶۵ سال
دکتر محدثه معینی فر (شایسته تقدیر)، استادیار فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی علمی- علوم انسانی، زیر ۴۰ سال
دکتر پروین میرمیران، استاد دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علمی- علوم پزشکی، بالای ۶۵ سال
دکترمنصوره موحدین، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس علمی- علوم پزشکی، ۴۰-۶۵ سال
مریم غلامی، دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد علمی- علوم پزشکی، زیر ۴۰ سال
دکتر زهرا نصیری قیداری، دانشیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف علمی- فنی و مهندسی، ۴۰-۶۵ سال
دکتر سارا درباری کوزه کران، دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس علمی- فنی و مهندسی، زیر ۴۰ سال
دکتر ملیحه عباسعلی پورکبیره، استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران علمی- کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، بالای ۶۵ سال
دکتر پرستو پور عاشوری نودهی، دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان علمی- کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، ۴۰ تا ۶۵ سال
دکتر لعبت تقوی، دانشیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات علمی- کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، زیر ۴۰ سال
دکتر فاطمه مهدی زاده سراج، استاد گروه معماری – مرمت دانشگاه علم و صنعت ایران علمی- هنر و معماری، ۴۰ تا ۶۵ سال
دکتر مهشید قربانیان، استادیار گروه شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران علمی- هنر و معماری، زیر ۴۰ سال
دکتر فروغ اسرافیلیان، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، روان شناس و مشاور اجتماعی
فریده پهلوانی، نویسنده و دبیر بازنشسته آموزش و پرورش اجتماعی
دکتر ندا شفیعی فعال رسانه ای و ارتباطات اجتماعی اجتماعی
المیرا کیومرثیان، کارآفرین جوان اجتماعی
منیره گرجی، قرآن پژوه سرآمدان
دکتر مه لقا ملاح، فعال در زمینه محیط زیست سرآمدان
دکترمعصومه پیرانی، همسر شهید جهاد علمی داریوش رضایی نژادسرآمدان
دکتر سیما رأفتی، عضو هیأت علمی انستیتو پاستور ایران جایزه پروانه فرزانه
دکتر سمیرا محمدی یگانه، دانشیار دانشکده فناوری های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جایزه یونسکوتک
دکتر زهرا نصیری قیداری، دانشیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف جایزه یونسکوتک

پیش تر آغاز نام نویسی

آغاز فراخوان چهارمین جشنواره ملی زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی)

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم روز گذشته طی نامه ای به رؤسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری، فراخوان چهارمین جشنواره ملی زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی) را اعلام کرد.
فراخوان چهارمین جشنواره ملی زن و علم
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر غلامرضا غفاری در این نامه با اشاره به نقش برجسته بانوان دانشگاهی در عرصه علم و فناوری، برگزاری این جشنواره را گامی در جهت معرفی و پاسداشت تلاش های آنان دانست.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در بخشی از این نامه با تأکید بر ضرورت الگو سازی از شخصیت های برجسته علمی کشور، این رویداد را موجب تقویت امید و ایفای مسؤلیت اجتماعی بانوان دانشگاهی بر شمرد.
بر اساس این فراخوان، چهارمین جشنواره ملی زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی) در دو بخش رقابتی بانوان فعال دانشگاهی و بانوان فعال اجتماعی برگزار می شود.
بانوان فعال دانشگاهی این جشنواره در ۶ گروه علمی فنی مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، علوم پزشکی، هنر و معماری و کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست با یکدیگر به رقابت می پردازند.
در بخش بانوان فعال اجتماعی نیز، متقاضیان در گرو های بانوان کارآفرین، صاحبان مشاغل دانش بنیان، بانوان فعال فرهنگی و اجتماعی و نیز بانوان خیر و نیکوکار رقابت می کنند.
متقاضیان شرکت در این جشنواره نیز به ۳ رده سنی زیر ۴۰ سال، ۴۰ تا ۶۵ سال و نیز بالای ۶۵ تقسیم شده اند.
بر اساس زمان بندی این جشنواره، مهلت شرکت در رویداد علمی، فرهنگی تا ۳۱ اردیبهشت ماه تعیین شده است.
علاقمندان جهت شرکت و یا کسب اطلاعات بیشتر می توانند به وب سایت جشنواره با نشانی http://wsfestival.ir مراجعه نمایند.
لازم به ذکر است: برگزیدگان این جشنواره که در تیرماه سال جاری برگزار می شود از امتیازات مربوط به آن مندرج در آئین نامه ارتقای اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی برخوردار می شوند.
امروزه علم به عنوان یکی از مهم­ترین شاخص­های توسعه جوامع به شمار می­رود. به این معنا که جامعه­ای به پیشرفت و توسعه در همه ابعاد آن دست می­یابد که دانش را به عنوان محور توسعه خود قرار دهد. در این میان نقش زنان در پیش­برد علم و مفاهیم عمیق علمی نقش چشمگیری است. باز تعریف نقش زنان در جامعه ما طی سال­های اخیر و با تکیه بر واقعیت­های موجود در فضای علمی کشور مؤید آن است که این قشر از جامعه، نقش مهمی در پیشرفت­های علمی و حیات اجتماعی کشور ایفا می­نمایند. براین اساس زنان نه تنها به عنوان نیمی از نیروهای تأثیرگذار جامعه به شمار می­روند بلکه به عنوان پایه­گذار نسل آتی کشور نقشی فراتر از آنچه ایفا می­کنند، بر عهده دارند. به این منظور توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت­های موجود جامعه علمی زنان می­تواند به منزله گشودن دریچه­ای باشد برای آنکه جامعه بار دیگر تردید به توان زنان در عرصه­های مختلف را کنار گذاشته و با تمام وجود بپذیرد که تفاوت­های جنسیتی در این عرصه راهی ندارد. زنده یاد دکتر مریم میرزاخانی اولین دانش‌آموز دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و مدال طلا گرفت. ایشان نخستین دانش آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی را دریافت نمود. همچنین اولین کسی بود که توانست در المپیاد ریاضی نمره ی کامل را کسب نماید. ایشان در سال ۲۰۰۸ در سن ۳۱ سالگی به مرتبه استادی ارتقاء یافت و در سال ۲۰۱۴ برنده مدال فیلدز شد که بالاترین نشان علمی رشته ریاضیات است و هر چهار سال یک‌بار به دانشمندان برگزیده زیر ۴۰ سال اهدا می‌شود و از آن به نوبل ریاضیات نیز تعبیر می‌شود. ایشان نخستین زن و نخستین ایرانی بود که موفق به دریافت این جایزه گشت. در مه سال ۲۰۱۶ به عضویت در آکادمی ملی علوم برگزیده شد و در آوریل سال ۲۰۱۷ میلادی به عضویت آکادمی علوم و هنر آمریکا درآمد. اعطای جایزه دکتر مریم میرزاخانی به عنوان شخصیت فاخر علمی کشور به زنان نخبه علمی، فرهنگی و اجتماعی می­تواند موجب انگیزه­ای مضاعف برای بانوان به منظور نقش­آفرینی بیشتر آنان باشد.
۱- تعاریف و اختصارات
۱-۱- جشنواره: جشنواره ملی زن و علم
۱-۲- وزارت علوم: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
۱-۳- دانشگاه: منظور هر یک از دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالی یا پژوهشی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد.
۱-۴- شورای سیاست گذاری: منظور شورای سیاست گذاری جشنواره ملی زن و علم
۱-۵- دبیرخانه مرکزی: دبیرخانه مرکزی جشنواره، مستقر در معاونت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
۲- اهداف
۲-۱- شناسایی و معرفی ظرفیت­ها، استعدادها و توانمندی­های زنان در حوزه­های علمی، فرهنگی و اجتماعی به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیش­برد اهداف توسعه­ای کشور.
۲-۲-توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت­های موجود جامعه علمی زنان.
۲-۳- تلاش جهت تغییر نگرش جنسیتی به زن و افزایش نشاط و مشارکت اجتماعی بانوان.
۲-۴- تشویق بانوان نخبه و فعال در زمینه علمی، فرهنگی و اجتماعی با هدف تقویت غرور ملی و ایجاد انگیزه مضاعف به منظور نقش آفرینی بیشتر آن­ها.
۲-۵- الگوسازی شخصیت­های موفق و پیشرو علمی برای زنان نخبه و فعال دانشگاهی مانند دکتر مریم میرزاخانی
۲-۶- ترویج گفتمان مسؤلیت پذیری اجتماعی زنان در حل مسائل جامعه و معطوف نمودن اذهان بانوان به توسعه فعالیت­های علمی، فرهنگی و اجتماعی به جهت استفاده از ظرفیت آنان در حل مشکلات جامعه.
۲-۷- شناسایی سهم تولیدات علمی زنان پژوهشگر در پیشبرد علم در جمهوری اسلامی ایران.
۳- بخش­ها، مراحل و زمانبندی جشنواره
۳ – ۱- جشنواره در یک بخش رقابتی برگزار می­شود. در این بخش مستندات دریافتی مورد ارزیابی و داوری قرار خواهند گرفت. برگزیدگان در آیین پایانی جشنواره معرفی و از آنها تقدیر خواهد شد.
۳- ۲- فرآیند بخش رقابتی جشنواره در دو مرحله صورت می پذیرد:
الف) دریافت آثار از طریق سامانه جشنواره در زمان تعیین شده
ب) داوری و انتخاب و معرفی برگزیدگان
۳ – ۳- زمانبندی جشنواره
الف) ابلاغ دستورالعمل اجرایی جشنواره و اعلام فراخوان شرکت در جشنواره در تاریخ ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
ب) دریافت مستندات از طریق سامانه جشنواره حداکثر تا تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
پ) داوری و اعلام برگزیدگان جایزه دکتر مریم میرزاخانی
ث) برگزاری اختتامیه جشنواره
۴- محور­های رقابت و شرایط شرکت کنندگان و مستندات ارسالی
۴- ۱- عنوان محور­های رقابتی جشنواره از قرار زیر است:
الف- شاخص­های علمی:
با تأکید بر شاخص­هایی از قبیل دریافت جوائز ملی و بین­المللی، ابداعات و اختراعات، طرح­های علمی برجسته،کتاب، مقالات، تعاملات علمی بین المللی و …
ب- شاخص­های فرهنگی و اجتماعی:
نقش­آفرینی زنان در موضوعاتی از قبیل فعالیت­های شاخص در زمینه کارآفرینی، فعالیت های برجسته اجتماعی، فعالیت­های برجسته و داوطلبانه فرهنگی، فعالیت­های خیریه، محرومیت زدایی از مناطق محروم، قرآن پژوهی، ایثار و فداکاری، محیط زیست، فعالیت در زمینه گسترش تمدن ایرانی اسلامی، گسترش زبان فارسی در زمینه تخصصی و …
ج- بخش اجتماعی:
این بخش علاوه بر گروه­های تخصصی در این جشنواره در نظر گرفته شده است که مربوط به زنان دانش آموخته فعال در عرصه اجتماعی و فرهنگی است که در گروه­های دانشگاهی اشاره شده امکان حضور ندارند.
۴ – ۲- شرایط عمومی شرکت کنندگان
بانوان داوطلب در سه رده سنی می­توانند در جشنواره شرکت نمایند:
الف- بانوان زیر ۴۰ سال
ب- بانوان ۴۰ تا ۶۵ سال
ج- بانوان بالای ۶۵ سال
۴-۳- مستندات ارسالی:
شرکت­کنندگان باید گزارشی از فعالیت­ها و دستاوردهای علمی، فرهنگی و اجتماعی خود به همراه مستندات تأیید کننده آن را از طریق سامانه جشنواره به نشانی wsfestival.irارسال نمایند.
۴-۴ بخش علمی جشنواره در گروه های زیر برگزار می­شود:
الف: گروه علوم انسانی
ب: گروه علوم پایه
پ: گروه فنی مهندسی
ت: گروه هنر و معماری
ث: گروه کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست
ج: گروه علوم پزشکی
۵- داوری جشنواره
پس از ارسال مستندات توسط داوطلبان دریافت جایزه جشنواره، مستندات ارسالی ابتدا در کمیته علمی جشنواره مورد بررسی اولیه قرار گرفته و در صورت نیاز به اصلاحات به شرکت­کنندگان اطلاع داده می­شود. سپس در مرحله بعدی داوری نهایی توسط کمیته داوران جشنواره انجام می­شود.
۵ – ۱- ارزیابی فعالیت­های علمی
معیارهای ارزیابی دستاوردهای علمی، در ۲ دسته زیر لحاظ شده و در فرم­های داوری مورد نظر قرار می­گیرند:
الف) ارزیابی علمی، محتوایی، خلاقیت­ها و نوآوری­ها در فعالیت­ها
ب) ارزیابی کیفی و کمی فعالیت ها و دستاوردها
۵ – ۲- ارزیابی فعالیت­های فرهنگی و اجتماعی
تبصره- فرم­های داوری جشنواره توسط دبیرخانه در سایت جشنواره قرار می­گیرد.
۵ – ۳- داوران جشنواره
با توجه به اهمیت داوری جشنواره و لزوم بهره­گیری از داوران خبره، داوران جشنواره از میان افرادی انتخاب می­شوند که ضمن دارا بودن صلاحیت علمی و تجربه مناسب، خود صاحب دستاوردهای بزرگ علمی در سطوح ملی و بین المللی باشند.
گروه داوران با شرایط زیر انتخاب می­شوند:
الف) گروه داوران تخصصی شامل ۵ نفر خواهد بود.
ب) داوران باید از حسن شهرت برخوردار بوده، و وجهه علمی مناسب داشته باشند.
پ) اعضای گروه داوران در زمان عضویت امکان نامزد شدن خود برای دریافت جایزه را نخواهند داشت.
ت) نشست‌های داوران حداقل با حضور ۳ نفر تشکیل خواهد شد.
ث) تصمیم نهایی دست کم با نصف به علاوه یک رأی مورد تصویب قرار خواهد گرفت.
۵– ۴- فرآیند داوری
کلیه مراحل فرایند داوری توسط دبیرخانه مرکزی برنامه­ریزی و اجرا می­شود. این مراحل عبارتند از:
الف) انتخاب و گروه­بندی داوران براساس گروه­های تخصصی و محورهای جشنواره
ب) دسته­بندی و ارسال آثار گروه­های تخصصی به داوران همان گروه
پ) جمع بندی نهایی ارزیابی هیأت داوران
۵ – ۵- برگزیدگان
در آئین اختتامیه جشنواره از برگزیدگان در هر یک از حوزه‌های رقابتی تقدیر و به هرکدام، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا می­شود. علاوه بر آن بر اساس موافقت معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این جشنواره معتبر و مشمول امتیاز بند ۱۵ جدول ۳-۱ و بند ۱۶ جدول ۳-۲ آیین نامه ارتقاء اعضای هیأت علمی می باشد.
دستورالعمل اجرایی سومین جشنواره ملی زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی)

مقدمه
سومین جشنواره ملی زن وعلم رویدادی با هدف تجلیل اززنان نخبه وفعال(نکوداشت زنده یاد دکترمریم میرزاخانی)می باشد. امروزه علم به عنوان یکی ازمهمترین شاخص های توسعه جوامع به شمارمی رود .به این معنا که جامعه ای به پیشرفت وتوسعه درهمه ابعاد آن دست می یابد که دانش را به عنوان محورتوسعه خودقراردهد .دراین میان نقش زنان در پیشبرد علم ومفاهیم عمیق علمی نقش چشمگیری است.
باز تعریف نقش زنان درجامعه ما طی سالهای اخیر و با تکیه بر واقعیت های موجود درفضای علمی کشور مؤیدآن است که این قشر از جامعه، نقش مهمی در پیشرفت های علمی و حیات اجتماعی کشور ایفا می نمایند. بر این اساس زنان نه تنها به عنوان نیمی از نیروهای تأثیرگذارجامعه به شمار می روند، بلکه به عنوان پایه گذارنسل آتی کشور نقشی فراتر ازآنچه ایفامی کنند، برعهده دارند . به این منظور توجه به نقش ارزنده زنان ومعرفی ظرفیت های موجود جامعه علمی زنان می تواند به منزله گشودن دریچه ای باشد برای آنکه جامعه بار دیگر تردید به توان زنان درعرصه های مختلف را کنار گذاشته و باتمام وجود بپذیرد که تفاوت های جنسیتی دراین عرصه راهی ندارد. زنده یاد دکترمریم میرزاخانی اولین دانش آموز دختری بودکه به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و مدال طلاگرفت. ایشان نخستین دانش آموز ایرانی بودکه دوسال مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی ر ادریافت نمود.
ایشان در سال ۲۰۰۸ در سن ۳۱سالگی به مرتبه استادی ارتقاء یافت و برنده مدال فیلدز شد که بالاترین نشان علمی رشته ریاضیات است و هر چهارسال یک بار به دانشمندان برگزیده زیر۲۰سال اهدامی شود و از آن به نوبل ریاضیات نیز تعبیر می شود .ایشان نخستین زن ونخستین ایرانی بودکه موفق به دریافت این جایزه گشت. درسال ۸۰۳۲به عضویت درآکادمی ملی علوم آمریکا برگزیده شد ودر آوریل سال ۸۰۳۲میلادی به عضویت آکادمی علوم وهنرآمریکا درآمد . اعطای جایزه دکترمریم میرزاخانی به عنوان شخصیت فاخر علمی کشوربه زنان نخبه علمی ،فرهنگی واجتماعی می تواند موجب انگیزه های مضاعف برای بانوان به منظورنقش آفرینی بیشترآنان باشد.
ماده ۱ -تعاریف و اختصارات
جشنواره: جشنواره ملی زن و علم که هر ساله با محوریت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و با حمایت و همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و تنی چند از دستگاه ها و مراکز علمی برگزار می شود.
وزارت علوم: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
دانشگاه: منظور هر یک از دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالی یا پژوهشی مورد تأییدوزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیی و یا دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.
شورای سیاست گذاری: منظور شورای سیاست گذاری جشنواره ملی زن و علم که سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان مربوط به جشنواره را عهده دار می باشند.
دبیرخانه مرکزی :دبیرخانه مرکزی جشنواره،مستقر در معاونت فرهنگی و اجتماعی (اداره کل فرهنگی واجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) است.
۳-۲-دبیر خانه اجرایی: دبیرخانه اجرایی جشنواره، مستقر در دانشگاه میزبان (دانشگاه شهید بهشتی)
ماده۲- اهداف
– شناسایی و معرفی ظرفیت ها، استعدادهاوتوانمندی های زنان درحوزه های علمی، فرهنگی واجتماعی به منظور اثربخشی مضاعف آنان در پیشبرد اهداف توسعه ای کشور.
– توجه به نقش ارزنده زنان ومعرفی ظرفیت های موجودجامعه علمی زنان.
– تلاش جهت تغییر نگرش جنسیتی به زن و افزایش نشاط اجتماعی بانوان.
– تشویق بانوان نخبه وفعال درزمینه علمی،فرهنگی واجتماعی باهدف تقویت غرور ملی و ایجاد انگیزه مضاعف به منظور نقش آفرینی بیشتر آنها.
– الگوسازی شخصیت های موفق و پیشرو علمی برای زنان نخبه وفعال مانند دکتر مریم میرزاخانی.
– ترویج گفتمان مسؤلیت پذیری اجتماعی زنان در حل مسائل جامعه و معطوف نمودن اذهان بانوان به توسعه فعالیت های علمی، فرهنگی واجتماعی به جهت استفاده ازظرفیت آنان درحل مشکلات جامعه.
– شناسایی سهم تولیدات علمی زنان پژوهشگر درپیشبردعلم درجمهوری اسلامی ایران.
ماده۳- شورای سیاستگذاری
شورای سیاستگذاری جشنواره به ریاست معاون فرهنگی واجتماعی وزارت علوم و متشکل از معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت زنان وخانواده ریاست جمهوری،معاون آموزشی وزیر علوم، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، مشاوروزیرعلوم در امور بانوان، رییس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، رئیس و یا نماینده تام الاختیار دانشگاه میزبان(دانشگاه شهید بهشتی) ، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، ومدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تشکیل میگردد.
تبصره: حسب نیاز و به تشخیص شورای سیاستگذاری، فرد یا افرادی می توانند به جلسات شورا دعوت شوند.
وظایف شورای سیاستگذاری عبارت است از:
– تصویب ضوابط ودستورالعمل انتخاب برگزیدگان.
– نظارت بر اجرای دستورالعمل اجرایی جشنواره.
– مشخص کردن گروه هدف جشنواره.
– بررسی وتصویب میزان ونوع جوایز اهدایی به برگزیدگان.
– برنامه ریزی جهت برگزاری جشنواره.
– اخذگزارش از فرایند داوری ونظارت برآن
– نظارت بر روند اجرائی جشنواره واخذگزارش ازدانشگاه میزبان
ماده۴- دبیرخانه جشنواره: مسئولیت دبیرخانه بر عهده دبیرجشنواره می باشد.
وظایف دبیرخانه :
الف: پیگیری و اجرای تفاهم نامه میزبانی جشنواره ومصوبات شورای سیاستگذاری
ب: مستند سازی وارائه گزارش به شورای سیاستگذاری
پ: برنامه ریزی وتدارک اقدامات لازم به منظور میزبانی جشنواره
ت: برنامه ریزی وهماهنگی لازم برای اقدامات لازم با دبیرخانه مرکزی و اجرایی
ث: طراحی و پیشنهاد حوزه های رقابتی جشنواره
ج: هماهنگی طراحی و راه اندازی پایگاه های اطلاع رسانی جشنواره و فراخوان های مربوط
دبیرخانه مرکزی جشنواره زیر نظر مسئولین معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم فعالیت می کند.
سیاستگذاری، نظارت و هماهنگی امور اداری مربوطه وفعالیت های دبیرخانه اجرایی توسط دبیرخانه مرکزی جشنواره صورت می گیرد.
دبیرخانه مرکزی جشنواره برای اجرای برخی از امور مانند طراحی سایت، پوسترو لوگو با دبیرخانه اجرایی همکاری خواهد داشت.
هماهنگی های اجرایی بخش اختتامیه جشنواره توسط دبیرخانه اجرایی انجام خواهد شد.
دبیرخانه جشنواره شامل مجموعه زیر است:
دبیرجشنواره
مدیراجرایی
مسئول تبلیغات و امور گرافیک
مسئول پشتیبانی وتدارکات
مسئول روابط عمومی
مسئول دبیرخانه
مسئول سایت
مسئول بین الملل
علاوه براین گروه، با هدف افزایش سرعت فرآیند و ایجاد ارتباط،دریافت آثار وسایر فرآیندها، می تواند از متخصصین فعال در رشته های مختلف،جهت همکاری دعوت به عمل آید.
همچنین در برگزار ی بخش اختتامیه جشنواره، هریک از این افرادبه عنوان هماهنگ کننده و انجام اموراجرایی مربوطه فعالیت خواهندنمود.
ماده-۵ بخش ها،مراحل و زمان بندی جشنواره:
جشنواره دریک بخش رقابتی برگزارم یشود.دراین بخش مستندات دریافتی مورد ارزیابی و داوری قرار خواهندگرفت.
برگزیدگان درآیین پایانی جشنواره معرفی و از آنها تقدیرخواهدشد
– فرآیند بخش رقابتی جشنواره دردو مرحله صورت می پذیرد:
الف: دریافت آثار از طریق سامانه جشنواره درزمان تعیین شده
ب: داوری و انتخاب ومعرفی برگزیدگان
زمان بندی جشنواره :
الف: ابلاغ دستورالعمل اجرایی جشنواره و اعلام فراخوان شرکت درجشنواره درتاریخ۲۷مهرماه ۱۳۹۹
ب: دریافت آثار ازطریق سامانه جشنواره حداکثر تا تاریخ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹
پ: داوری و اعلام برگزیدگان جایزه دکتر مریم میرزاخانی حداکثرتاتاریخ۲۰ آذر ماه ماه۱۳۹۹
ث: برگزاری اختتامیه جشنواره در ۲۹ آذر ماه ۱۳۹۹
ماده-۶ محورهای رقابت وشرایط شرکت کنندگان و مستندات ارسالی
عنوان محورهای رقابتی جشنواره از قرار زیراست:
شاخص های علمی: باتأکید برشاخص هایی ازقبیل دریافت جوائز ملی و بین المللی، ابداعات و اختراعات، طرح های علمی برجسته،کتاب، مقالات، تعاملات علمی بین المللی و …
شاخص های فرهنگی و اجتماعی:
نقش آفرینی زنان درموضوعاتی ازقبیل فعالیت های شاخص در زمینه کارآفرینی، فعالیت های برجسته اجتماعی، فعالیت های برجسته و داوطلبانه فرهنگی، فعالیت های خیریه، محرومیت زدایی از مناطق محروم، قرآن پژوهی، ایثار وفداکاری، محیط زیست، فعالیت در زمینه گسترش تمدن ایرانی اسلامی، گسترش زبان فارسی در زمینه تخصصی و…
شرایط عمومی شرکت کنندگان
بانوان داوطلب در سه رده سنی می توانند در جشنواره شرکت نمایند:
الف: بانوان زیر ۴۰سال
ب: بانوان ۴۰تا ۶۵سال
ج: بانوان بالای۶۵ سال
مستندات ارسالی: شرکت کنندگان باید گزارشی ازفعالیت هاودستاوردهای علمی، فرهنگی و اجتماعی خود به همراه مستندات تأییدکننده آن ارسال نمایند.
ماده۷ -داوری جشنواره:
پس از ارسال مستندات توسط داوطلبان دریافت جایزه جشنواره، مستندات ارسالی ابتدا درکمیته علمی جشنواره مورد بررسی اولیه قرار گرفته و در صورت نیاز به اصلاحات به شرکت کنندگان اطلاع داده می شود.
سپس در مرحله بعدی داوری توسط کمیته داوران جشنواره انجام خواهد شد.
ارزیابی فعالیت های علمی معیارهای ارزیابی دستاوردهای علمی، در دسته زیر لحاظ شده ودرفرم های داوری مورد نظرقرارمی گیرند:
الف: ارزیابی علمی، محتوایی،خلاقیت هاو نوآوری ها درفعالیت ها
ب: ارزیابی کیفی و کمی فعالیت ها و دستاوردها
ارزیابی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی
تبصره: فرم های داوری جشنواره توسط دبیرخانه درسایت جشنواره قرارخواهندگرفت.
داوران جشنواره
با توجه به اهمیت داوری جشنواره ولزوم بهره گیری ازداوران خبره،داوران جشنواره ازمیان افرادی انتخاب می شوندکه ضمن دارا بودن صلاحیت علمی وتجربه مناسب، خود صاحب دستاوردهای بزرگ علمی در سطوح ملی و بین المللی باشند.
گروه داوران با شرایط زیرانتخاب خواهند شد:
الف: گروه داوران تخصصی شامل ۵نفرخواهد بود.
ب: داوران باید ازحسن شهرت برخوردار بوده و وجهه علمی مناسب داشته باشند
پ: اعضای گروه داوران درزمان عضویت امکان نامزدشدن خود برای دریافت جایزه را نخواهند داشت.
ت:نشست های داوران حداقل باحضور۳نفرتشکیل خواهدشد
ث: تصمیم نهایی دست کم با نصف به علاوه یک رأی موردتصویب قرارخواهدگرفت.
فرآیند داوری کلیه مراحل فرایندداوری توسط دبیرخانه مرکزی برنامه ریزی و اجرامی شود. این مراحل عبارتند از:
الف: انتخاب وگروه بندی داوران براساس گروههای تخصصی و محورهای جشنواره
ب: دسته بندی و ارسال آثارگروه های تخصصی به داوران همان گروه
پ: جمع بندی نهایی ارزیابی هیأت داوران
تبصره۱ – هر اثرتوسط حداقل۱ داور مورد ارزیابی قرارمی گیرد.
تبصره۲-گروه های تخصصی شامل: فنی ومهندسی ،علوم انسانی ،علوم پایه، کشاورزی، دامپزشکی ومحیط زیست،هنرومعماری، علوم پزشکی می شوند .
برگزیدگان:
درآئین اختتامیه جشنواره ازبرگزیدگان درهریک ازحوزه های رقابتی تقدیر و به هرکدام،تندیس جشنواره، لوح تقدیر وجایزه نقدی اهدامی شود
غلامرضا غفاری
معاون فرهنگی و اجتماعی و رئیس شورای سیاستگذاری سومین جشنواره ملی زن و علم

امتیاز post

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.