ایرانی توانمند
Business is booming.

اصلی ترین وظایف مدیرداخلی از زبان ماکان آریا پارسا

2,408

اصلی ترین وظایف مدیرداخلی از زبان دکتر ماکان آریا پارسا

دکتر ماکان آریا پارسا یکی از کارآفرینان برجسته ایرانی است که در سال های گذشته در زمینه بیزنس و کارآفرینی در کشور نقش تاثیر گذاری داشته است. وی در زمینه های کسب و کار، مدیریت و کارآفرینی نظرات زیادی را ارائه داده است. نظرات ماکان آریا پارسا درباره شرح وظایف مدیر داخلی را با هم دیگر می خوانیم.

ایشان در این خصوص بیان می کنند «هم زمان با رشد و گسترش یک سازمان، مسئولیت ارتباط با کارکنان و نظارت مستقیم بر بخش های داخلی سازمان از مدیر عامل سلب شده و این وظیفه به مدیر داخلی که زیر نظر مدیر عامل فعالیت می کند محول می شود.»

از دید ماکان آریا پارسا مدیریت داخلی تأثیر گذار بر بخش های مختلف سازمان است، چرا که در ارتباط با مدیرا عامل، مدیر اجرایی، مدیران میان رده و کارمندان است و مسئولیت های عمده آن علاوه بر ایجاد ارتباط سازنده بین مجموعه عوامل فوق نظارت بر شیوه اجرایی امور توسط کارمندان می باشد.

ماکان آریا پارسا
ماکان آریا پارسا

مسئولیت های اصلی مدیر داخلی از دید ماکان آریا پارسا

مسئولیت هایی که یک مدیر داخلی در یک سازمان تجاری به عهده می گیرد، بسته به مجموعه مورد نظر، اهداف مجموعه و ساختار منابع انسانی آن می تواند بسیار گسترده، متنوع و متغیر باشد. از این رو نمی توان یک شرح وظایف ثابت را برای تمام مدیران داخلی در نظر گرفت.

علی رغم موضوع فوق دکتر ماکان آریا پارسا بیان می کند که برخی وظایف نیز وجود دارند که انجام دادن آن ها در بین مدیران داخلی سازمان های مختلف ثابت و مشترک است. این موارد را می توان در آیتم های زیر خلاصه نمود:

  • توسعه و اجرای یک برنامه استراتژیک ارتباطات داخلی و اجرایی نخستین مأموریت مدیر داخلی است. برای این منظور می بایست پیام های داخلی و اجرایی را با چشم انداز، ماموریت و موقعیت محصول شرکت هماهنگ نماید.
  • حضور فعال و تأثیرگذار و متقابل در بین تیم‌ های مختلف سازمان را نیز می توان از جمله وظایف مدیر داخلی در نظر گرفت. این افراد در همکاری نزدیک با منابع انسانی، بازاریابی، محصول و رهبری برای اجرای ابتکارات ارتباطی از پردازش ایده تا تحویل کالا و خدمات، کار خواهند کرد.
  • تسهیل ارتباطات بین واحد های مختلف، کارمندان با یکدیگر و پرسنب با مدیریت از جمله اقداماتی است که از مدیر داخلی انتظار می رود در انجام آن مهارت داشته باشد. مدیر داخلی برای این منظور انواع ارتباطات داخلی و اجرایی از جمله ارائه ها، اطلاعیه ها، وبلاگ ها و غیره را برای ارائه در کانال های ارتباطی مختلف ایجاد و تدوین می کند.
  • پشتیبانی از استراتزی های کلی شرکت و برنامه های راهبردی شرکت که توسط مدیران رده بالای شرکت و مدیر عامل تدوین می شود. همچنین مدیر داخلی می بایست از طریق دستور کار، انتخاب نفرات و تدارکات در اجرای این برنامه ها به سازمان کمک نماید.
  • نظارت بر اجرای موارد فوق و پیشگیری از انحراف یا اصلاح انحرافات اجرایی نیز از جمله وظایف مدیر داخلی می باشد.

دکتر ماکان آریا پارسا همچنین اضافه می کند که موارد فوق، مأموریت های پایه ای است که عموماً برای مدیران داخلی در نظر گرفته می شود؛ اما به نسبت گستردگی و یا خط مشی سازمان، این موارد می تواند کمتر یا بیشتر از نمونه های ذکر شده باشد.

از دید ماکان آریا پارسا یک مدیر داخلی چه صلاحیت هایی باید داشته باشد؟

ماکان آریا پارسا در رابطه با صلاحیت های مورد انتظار از مدیر داخلی می گوید تجربه کاری مرتبط در حوزه های مدیریتی، نظاریت و ارتباطی جزء نخستین مواردی است که معمولاً در هنگام استخدام افراد برای جایگاه مدیر داخلی مورد بررسی قرار می گیرد.

عامل بعدی، بررسی توانایی های فرد متقاضی از نظر شیوه های برقراری ارتباط، آشنایی با فنون مذاکره و میزان تسلط او به ابزار های ارتباطی، نظارتی و مدیریتی مدرن است.

علاوه بر این موارد خصوصیت های فردی مورد انتظار از یک مدیر داخلی هم جز عوامل اصلی انتخاب یک فرد برای این جایگاه شغلی است. به طور معمول افرادی که شجاعت قبول مسئولیت، دقت نظر بالا و قابلیت انطباق با افراد و تکنولوزی های جدید را دارند کاندیدای مطلوب تری هستند.

توانایی سازمان دهی و میزان خلاقیت مدیران داخلی در یافتن شیوه حل مسئله نیز بسیار مطرح است. مدیر داخلی نباید با وابستگی بیش از حد به مدیر عامل سبب ایجاد اختلال در انجام امور مربوط به وی شود، بلکه در بسیاری از موارد می بایست با خلاقیت خود مسائل پیش آمده را برطرف نماید.

اهمیت آشنایی مدیر داخلی با رویه های انطباق در یک سازمان

ماکان آریا پارسا بیان می کند با توجه به این که مدیر داخلی در بخش های مختلف سازمان حضور فعال دارد، یکی از انتظارات رایج از او این است که کنترل‌ های حسابداری و مالی موجود و سایر فرآیند های انطباق قانونی موجود را بررسی کند و هرگونه تجدید نظر یا اضافات لازم را انجام دهد.

ضمنا شما می توانید بیوگرافی ماکان آریا پارسا را در اینجا بخوانید.

در انجام این کار، او تغییرات فوری را بلافاصله با مدیران بخش و کارکنان در میان می گذارد. مدیر داخلی همچنین با منابع انسانی برای به‌ روز رسانی دستورالعمل ‌های خط ‌مشی و سایر اسناد همکاری مستمر دارد تا از انطباق فوری همه کارکنان درگیر اطمینان حاصل کند.

دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر ماکان آریا پارسا

اهمیت آشنایی مدیر داخلی با ممیزی ها و بررسی های داخلی در یک سازمان

مدیر داخلی همچنین ممیزی های داخلی و بررسی های منظم را برای ارزیابی انطباق بخش ها و تک تک کارکنان انجام می دهد. نتایج بررسی ‌ها نیز با مدیران به اشتراک گذاشته می‌شود تا به بازخورد، آموزش و توسعه برای اطمینان از انطباق کلی کمک کند.

ماکان آریا پارسا در ادامه خاطر نشان می کند نقش دیگر مدیر داخلی، رسیدگی به نیازهای آموزشی خاص برای پر کردن شکاف‌ های انطباق است. او در نتیجه مقایسه فعالیت های بخش و کارکنان با استاندارد های تجویز شده، ایرادات را شناسایی کرده و سپس با انتقال این موارد به مدیر عامل یا مدیران بخش های دیگر نکات لازم را توصیه می کند تا پس از تأیید و اجرای این موارد، شکاف های انطباق عملکردی درون سازمان به حداقل برسد.

کلام آخر

ماکان آریا پارسا در پایان اضافه می کند که مدیر داخلی با پیشروی برنامه‌ های ارتباطات استراتژیک داخلی و اجرایی، به کارکنان سراسر سازمان کمک می کند تا در مورد چشم‌انداز، اهداف، پروژه‌ ها و به ‌روز رسانی ‌های اجرایی شرکت مطلع باشند و موارد مذکور را به درستی رعایت نمایند.

به طور کلی فرد متصدی این جایگاه شغلی به تسهیل امور عملیاتی در سایر بخش ها و درگیر نگه داشتن پرسنل سازمان کمک می کند. به عبارت دیگر مدیر داخلی را می توان چشم، گوش و صدای یک سازمان در حال توسعه تصور نمود.

 

 

 

دیگر مطالب ایرانی توانمند

۴.۸/۵ - (۲۳ امتیاز)

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.