طرز تهیه آبغوره در خانه
با رعایت ۱۶ نکته ساده یک آبغوره هیجان انگیز درست کنید.
آبغوره دارای ویتامین C است ومیتواند در التهاب مخاط دهان و خونریزی لثهها مؤثر باشد. همچنین به دلیل ترکیبات ضدعفونیکننده، میتواند در پاک کردن معده و روده و دردفع کرم روده مفید باشد.صفرابری، دفع زردی، تقویت کبد، کمک به درمان پا درد و کمردرد، درد سیاتیک و روماتیسم، دفع سموم از طریق کلیهها، کاهش حرارت بدن و رفع عطش، محرک اشتها، افزایش جذب املاح معدنی به ویژه آهن و بازشدن قاعدگی در زنان از جمله خواص آبغوره است
آبغوره طبع سرد دارد و برای افراد سرد مزاج، افرادی که دچار ضعف اعصاب هستند، زنان باردار، مبتلایان به زخم معده و التهاب روده، مبتلایان به فشار خون بالا و بیماران کلیوی (در مواردی که آبغوره همراه با نمک است) توصیه نشدهاستهمچنین گفته شده: با نوشیدن یک استکان آبغوره میتوان بیماریهای بدن را از جمله «قند خون»، «مشکلات کبدی»، «چربی خون» و «فشار خون» تشخیص داد بهطور آبغوره با خواص اعجابانگیز خود در انواع غذاها، دسرها، خورشتها در سطح وسیع مورد استفاده قرار میگیرد.
با رعایت ۱۶ نکته ساده یک آبغوره هیجان انگیز درست کنید.
۱. ابتدا غورهها را پاک کرده و دم آنها را بگیرید.
۲. غورهها را در یک ظرف بزرگ آب ریخته، تمیز بشویید و آبکشی کنید.
۳. پس از اینکه آب آن گرفته شد، غورهها را روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
۴. غورهها را پس از خشک شدن در آبمیوهگیری ریخته و آب آنها را بگیرید و یا در مخلوط کن بریزید و سپس غورههای له شده را در یک صافی ریخته و صاف کنید.
۵. آبغوره را در یک پارچ شیشهای ریخته و چند ساعتی صبر کنید تا املاح و پوستههایی که از صافی رد شدهاند تهنشین شوند.
۶. آبغوره را در بطری شیشهای مورد نظر ریخته و در آن را محکم ببندید. برای اینکه هوا به داخل بطری نفوذ نکند میتوانید از چند روش استفاده کنید:
– با استفاده از آب و آرد، خمیری درست کرده و در بطری را با خمیر بپوشانید.
– با نوار چسب، درب بطری را محکم کنید.
– یک قاشق روغن زیتون در بطری بریزید تا روی آبغوره را بپوشاند و مانع نفوذ هوا به داخل آبغوره شود، سپس یک تکه پلاستیک روی در بطری قرار داده و محکم ببندید.
۷. برای نگهداری طولانی مدت آبغوره و خوشرنگتر شدن آن، آبغوره را با کمی نمک بجوشانید و در طی جوشیدن، کفهای جمع شده روی آن را بردارید. حرارت را ملایم کرده و پس از حدود ۱۵ دقیقه، از روی حرارت برداشته، اجازه دهید تا خنک شده و املاح آن تهنشین شوند. سپس آبغوره را به آرامی از روی املاح تهنشین شده برداشته، پس از صاف کردن در بطری شیشهای بریزید و در آن را محکم ببندید.
۸. نوع غوره مورد استفاده برای تهیه آبغوره با کیفیت، بهتر است از نوع عسگری باشد که هسته ندارد و برای تهیه پودر غوره و استفاده در غذا هم بهتر است، ولی غوره های دانه درشت آب بیشتری دارند.
۹. دم غورهها و حتی چوبهای ریز آن را به خوبی جدا کنید تا آبغوره طعم گس پیدا نکند.
۱۰. اگر میزان ترشی آبغوره به اندازه دلخواه نباشد، با جوشاندن آن به مدت چند دقیقه کمی غلیظتر و ترشتر خواهد شد و مدت نگهداری آن نیز بیشتر میشود.
۱۱. قرار دادن آبغوره در معرض نور خورشید باعث ایجاد تغییرات شیمیایی زیانباری در آن میشود، بنابراین آبغوره را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
۱۲. آبغوره و مواد ترش را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید، زیرا اسید موجود در آن باعث تجزیه پلاستیک و ایجاد مواد مضر میگردد.
۱۳. بهتر است آبغوره را در شیشههای نسبتا کوچک نگهداری کرده و پس از باز کردن در آن، هر چه سریعتر مصرف کنید.
۱۴. آبغوره را در شیشههای دهانه باریک نگهداری کنید تا به آسانی کپک نزند.
۱۵. شیشهای که آبغوره را در آن نگهداری میکنید باید کاملا خشک باشد.
۱۶. برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره، بهتر است شیشهها را قبل از مصرف، استریل کنید.