ویژگی های ویروس کرونا ویروس جدید سال ۲۰۱۹ (۲۰۱۹-nCoV)
ویروس کرونا جدید سال ۲۰۱۹ (۲۰۱۹-nCoV) نوع جدیدی از ویروس کرونا میباشد. این ویروس باعث ایجاد بیماری تنفسی در افراد می شود. این ویروس اولین بار در ووهان چین شناسایی شد.۲۰۱۹-nCoV می تواند از فردی به فرد دیگر انتقال یابد. این انتقال معمولاً از طریق قطرات تنفسی – زمانی که شخص دارای ویروس سرفه یا عطسه می کند و شما آن را تنفس می کنید ، اتفاق می افتد. بیشتر اوقات ، برای انتقال به این روش شما باید به شخص نزدیک باشید ( به اندازه ۱۸۳ سانتی متر ). مشخص نیست که آیا با لمس کردن یک سطح یا شیء که ویروس روی آن است و سپس لمس کردن دهان ، بینی یا احتمالاً چشمان خود ، ویروس را دریافت میکنید یا خیر.
ویروس کرونا مرزی نمیشناسد
به نقل از رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت “این ویروس وارد ایران خواهد شد و هیچمرزی نمیشناسد و اگر کشوری مدعی شود که اجازه ورود این ویروس را نمیدهد، حرف غیرعلمی زده است”
بیشترین خطر ابتلا به این عفونت برای افرادی است که در چین هستند یا اخیراً به چین سفر کرده اند. افرادی که در تماس نزدیک با شخصی که آلوده است میباشند ، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. این افراد شامل کارمندان بهداشت و درمان میباشند که از افراد دارای کرونا ویروس مراقبت میکنند.
علائم ابتلا به ویروس کرونا :
عفونت ویروس کرونا می تواند رنجی از خفیف ، بدون علائم یا با علائم جزئی ، تا شدید یا حتی کشنده داشته باشد. این علائم معمولاً بین ۲ تا ۱۴ روز پس از ابتلا به عفونت شروع می شوند. این علائم شامل موارد زیر میباشند :
تب
سرفه
تنگی نفس
بسیاری از افرادی که دارایویروس کرونا میباشند ، دارای ذات الریه در هر دو ریه خود میباشند.
تا به امروز هیچ واکسن یا درمان خاصی برای این ویروس جدید سال ۲۰۱۹ وجود ندارد. مراقبت پزشکی میتواند به تسکین علائم کمک کند.
عفونت های کرونا ویروسی چه عفونت هایی هستند ؟
کرونا ویروس ها گروهی از ویروسهای شایع میباشند. آنها به علت زوائد تاج مانندی که در سطحشان دارند به نام ویروس های تاج دار یا کرونا ویروس ها نامگذاری شده اند. برخی از ویروسهای کرونا تنها حیوانات را تحت تأثیر قرار میدهند ، اما برخی دیگر می توانند انسان را نیز تحت تأثیر قرار دهند. بیشتر افراد در برخی مواقع از زندگی خود به کرونا ویروس های انسانی آلوده می شوند. این امر معمولاً باعث ایجاد عفونتهای ملایم تا متوسط سیستم تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی می شود. اما این ویروس ها می توانند باعث بیماری های شدیدتر مانند برونشیت و ذات الریه نیز شوند.
انواع مختلفی از کرونا ویروسهای انسانی وجود دارند ، از جمله کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹ (۲۰۱۹-nCoV) و کرونا ویروس های سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) و سندرم شدید حاد تنفسی (SARS).
چگونه عفونت های کرونا ویروس انتقال پیدا می کنند؟
کرونا ویروس های انسانی معمولاً از یک فرد آلوده به روش های زیر به دیگران منتقل می شوند :
از طریق آلوده شدن هوا با سرفه و عطسه
ارتباط فردی نزدیک ، مانند تماس یا دست دادن
لمس یک شیء یا سطح آلوده به ویروس ، سپس لمس دهان ، بینی یا چشم ها قبل از شستن دست ها
ندرتا ، مدفوع
چه کسانی در معرض خطر عفونت های کرونا ویروسی می باشند ؟
هر شخصی می تواند به عفونت کرونا ویروس مبتلا شود ، اما کودکان خردسال با احتمال بیشتری آلوده می شوند. در ایالات متحده ، عفونت ها در پاییز و زمستان شایع تر هستند.
علائم کرونا ویروسی چیست ؟
علائم این بیماری به نوع کروناویروس و شدت عفونت بستگی دارد. اگر شما یک عفونت ملایم تا متوسط سیستم تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی داشته باشید ، علائم شما ممکن است شامل موارد زیر باشند :
آبریزش بینی
سر درد
سرفه
گلو درد
تب
در کل احساس خوبی ندارید
برخی از کرونا ویروسها می توانند باعث ایجاد علائم شدید شوند. عفونت ها ممکن است به برونشیت و ذات الریه تبدیل شوند ، که باعث ایجاد علائمی مانند موارد زیر میشوند :
تب ، که اگر ذات الریه داشته باشید ممکن است بسیار بالا باشد
سرفه با خلط
تنگی نفس
درد یا سفتی قفسه سینه هنگام تنفس یا سرفه
عفونت های شدید در افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا ریوی ، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شده ، نوزادان و افراد مسن شایع تر میباشند.
عفونت های کرونا ویروسی چگونه تشخیص داده می شوند ؟
برای تشخیص ، پزشک شما سابقه پزشکی شما را میگیرد و در مورد علائم شما سوال میکند. شما را معاینه میکند. ممکن است برای شما آزمایش خون بنویسدو ممکن است برای شما تست های آزمایشگاهی مخاط ، نمونه ای از سواب گلو یا دیگر نمونه های تنفسی بنویسد.
راه های درمان ویروس کرونا چیست ؟
هیچ درمان خاصی برای عفونت های کروناویروسی وجود ندارد. بیشتر افراد خودبخود بهتر می شوند. با این حال شما میتوانید از طریق موارد زیر علائمتان را تسکین دهید.
مصرف داروهای بدون نسخه برای درد ، تب و سرفه. با این حال ، به کودکان آسپرین ندهید. و به کودکان زیر چهار سال داروی سرفه ندهید.
استفاده از دستگاه مرطوب کننده هوا یا گرفتن دوش آب گرم برای کمک به کاهش گلو درد و سرفه
استراحت زیاد
نوشیدن مایعات
اگر نگران علائم خود هستید ، با پزشک خود مشورت کنید.
آیا کرونا ویروس قابل پیشگیری است ؟
در حال حاضر ، هیچ گونه واکسنی برای جلوگیری از عفونت های انسانی کرونا ویروس وجود ندارد. اما ممکن است شما از طریق موارد زیر قادر باشید خطر ابتلا یا انتقال عفونت را کاهش دهید.
حداقل ۲۰ ثانیه دستها را با آب و صابون بشویید.
از لمس صورت ، بینی یا دهان خود با دستان نشسته خودداری کنید.
از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری کنید.
سطوحی که مکررا لمس می کنید تمیز و ضد عفونی کنید.
سرفه ها و عطسه های خود را با دستمال بپوشانید. سپس دستمال را دور انداخته و دستان خود را بشوئید.
زمانی که بیمار هستید در خانه استراحت کنید.
آلرژی فصلی یا بیماری کرونا ؟! (شباهت ها و تفاوت ها به زبان ساده!)
همزمانی افزایش شیوع آلرژی فصلی با بیماری کرونا یا همان بیماری کووید ۱۹ (COVID-۱۹ ) و فراگیر شدن آن در سراسر جهان، نگرانی های بسیار زیادی در ایران و سایر کشورها برای افراد مبتلا به آلرژی فصلی (آلرژی بینی) ایجاد نموده است!
بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی فصلی (رینیت آلرژیک) با بروز علائم این بیماری مضطرب و نگران می شوند! پرسش همه آنها این است که آیا این علائم مربوط به شروع بیماری کرونا است و یا مطابق هر سال آلرژی فصلی آغاز شده است؟!
با توجه به اینکه مراجعه به مراکز درمانی می تواند خطر ابتلا به بیماری کرونا و انتشار آن را افزایش دهد، پس راهکار منطقی و بی خطر در مواقع بروز علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی و سرفه چیست؟!
بی شک آگاهی از علائم بالینی بیماری کرونا در انجام اقدامات بعدی بسیار سودمند می باشد. در مقابل عدم اطلاع از شباهت های علائم اولیه بیماری کرونا با بیماری های دیگر مانند آلرژی فصلی (آلرژی بینی، رینیت آلرژیک)، سرماخوردگی و یا آنفلوانزا می تواند موجب ایجاد نگرانی و اضطراب بسیاری در افراد گردد.
هراس و نگرانی ایجاد شده در اثر ندانستن شباهت ها و تفاوت های بیماری آلرژی فصلی با بیماری کرونا می تواند موجب مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی و تشخیصی گردد که این نیز خود زمینه ساز ابتلا احتمالی فرد آلرژیک به بیماری کرونا و همچنین افزایش حجم کاری مراکز درمانی و تشخیصی و پرسنل این مراکز است!
علائم آلرژی فصلی شباهت های متعددی با علائم بیماری کرونا یا همان بیماری کووید ۱۹ دارد! پس چه باید کرد؟! در پاسخ به این پرسش سعی گردیده است در نوشتار حاضر اطلاعات علمی و کاربردی، اما به زبان ساده! در خصوص شباهت ها و تفاوت ها ی میان آلرژی تنفسی و بیماری کرونا ارائه گردد.
علت ایجاد و علائم آلرژی بهاره یا آلرژی فصلی؟!
فصل بهار با همه زیبایی هایی که دارد بواسطه گرده افشانی درختان و گیاهان موجب بروز علائمی در افراد حساس می گردد که این بیماری را آلرژی فصلی یا آلرژی بینی (رینیت آلرژیک) می گویند.
آلرژی یا حساسیت های تنفسی (آلرژی بینی، آسم آلرژیک و یا سینوزیت آلرژیک) ناشی از واکنش نابجای سیستم ایمنی بدن فرد حساس به مواد تنفسی خارج بدن (در اغلب موارد گرده های گیاهان) می باشد. بروز واکنش ها و علائم آلرژیک در فرد حساس به عوامل مختلفی نظیر جنس ماده حساسیت زا (آلرژن)، راه ورود ماده حساسیت زا به بدن، سن، ژنتیک بستگی دارد. برای آگاهی از مکانیسم واکنش های آلرژیک به نوشتار مکانیسم ایجاد حساسیت یا آلرژی به زبان ساده مراجعه شود!
علائم بالینی آلرژی فصلی (آلرژی بینی) شامل عطسه، آبریزش بینی، انسداد بینی (کیپ شدن بینی) و خارش بینی می باشد. البته اغلب افراد مبتلا به آلرژی بینی از خارش چشم ها، حلق و سقف دهان نیز شکایت دارند.
شایان ذکر است علائم بیان شده در بالا در هنگام صبح بسیار بیشتر بوده و افراد آلرژیک احساس می نمایند که علائم آنها به محض بیدار شدن از خواب، شروع می شود!
بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی تنفسی از سرفه و تنگی نفس نیز شکایت دارند، بویژه سرفه و تنگی نفس آنها در هنگام مواجهه با دود و یا بو های مختلف و تحریک کننده و یا همچنین فعالیت بدنی تشدید می شود! در بعضی مواقع نیز افراد آلرژیک دچار رخوت و خستگی می شوند که شدت این حالت در افراد مختلف، متفاوت می باشد.
لازم به توضیح است افراد دارای آلرژی تنفسی بخصوص آلرژی فصلی، علائمی که در بالا به آنها اشاره شد را هر سال در زمان و فصل خاص تجربه می کنند؛ به عبارتی هر سال علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش گلو و یا چشم ها و … در روز ها و یا ماه های خاصی از سال بروز می یابند.
بیماری کرونا یا بیماری کووید ۱۹ (ماهیت و علائم)!
بیماری کرونا ناشی از ویروس کووید ۱۹ (COVID-۱۹) نوعی بیماری ویروسی است که عامل اصلی آن عضوی از خانواده کروناویروس ها می باشد. در این خانواده عوامل بیماری های حاد تنفسی دیگری مانند بیماری سارس (SARS) و یا بیماری مرس (MERS) نیز وجود دارد!
مشخصه اصلی این ویروس تمایل آن به آلوده نمودن و تکثیر در سیستم تنفسی است. علائم تنفسی شاخص عفونت با ویروس کووید ۱۹ شامل تب، سرفه خشک، کوفتگی و درد عضلانی و تنگی نفس می باشد!
تاکنون بررسی و مطالعه نشانه های بیماری کرونا در بیماران مبتلا نشان داده شده است، ایجاد تب و افزایش دمای بدن اغلب به عنوان اولین علامت برای این بیماری گزارش شده است، هرچند که در موارد اندکی از مبتلایان به بیماری کرونا ممکن است فرد تب نداشته باشد و یا تب خفیفی را تجربه نماید!
همچنین گزارشاتی مبنی بر گلودرد، آبریزش بینی و ترشحات پشت حلق به عنوان علائم آغازین بیماری کرونا نیز وجود دارد. علائم بالینی در طی روز یکسان هستند. سرفه و احساس تنگی نفس علائم بعدی بوده و شدت این علائم ممکن است در افراد مختلف متفاوت است.
تفاوت های آلرژی فصلی با بیماری کرونا !
خارش یکی از اصلی ترین و شاخص ترین علامت افتراق دهنده میان بیماری آلرژی تنفسی و بیماری کرونا می باشد! در آلرژی فصلی و به طور کلی آلرژی های تنفسی اساساً خارش، بسیار زیاد است، در حالیکه در بیماری کرونا خارش اصلا وجود ندارد و یا بسیار اندک است!
تب در آلرژی وجود ندارد هر چند برخی از افراد احساس گرما می کنند، اما در حقیقت فاقد تب می باشند! در بیماری کرونا تب یکی از علائم اصلی به شمار می آید!
بدن درد و کوفتگی عضلات یکی از علائم اصلی بیماری کرونا می باشد در حالیکه در آلرژی بعضی از افراد مبتلا، احساس رخوت و بی حالی دارند که با درد و کوفتگی بدن کاملاً متفاوت است!
پاسخ به آنتی هیستامین ها یکی از روش های متمایز کننده بیماری آلرژی با بیماری کرونا است! بدین صورت که افراد آلرژیک بخوبی به آنتی هیستامین ها پاسخ داده و به میزان قابل توجه ای علائم آنها فروکش می کند. در حالیکه بیمار مبتلا به کرونا به آنتی هیستامین پاسخ نداده و یا به میزان بسیار اندکی پاسخ می دهد.