ایرانی توانمند
Business is booming.

خانه‌موزه استاد شهریار تا یک ماه آینده راه‌اندازی می‌شود

رئیس بنیاد فرهنگی مقبره الشعرا استاد شهریار:

27

ایرنا: رئیس بنیاد فرهنگی مقبره‌الشعرا استاد شهریار از راه‌اندازی خانه‌موزه این شاعر ایرانی تا یک ماه آینده در پارک بهجت‌آباد تهران خبر داد.
جواد وند نوروز روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره زمان راه اندازی خانه موزه استاد شهریار، اظهار داشت: این خانه موزه با همکاری شورای اسلامی شهر تهران تا یک ماه آینده در پارک بهجت آباد تهران راه اندازی می شود. عمده آثار استاد شعر و ادب پارسی هم اکنون در خانه موزه استاد شهریار واقع در شهرستان تبریز در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه بخشی از آثار استاد شهریار شامل شعرهای دست نوشته خارج از این موزه است، ادامه داد: پارک بهجت آباد تهران منسوب به استاد شهریار است و به دلیل رخ دادن واقعه عرفانی برای او در این پارک، ساختمانی در ضلع شمال شرقی تهران به خانه موزه استاد شهریار تبدیل می شود.
وند نوروز خاطرنشان کرد: این خانه موزه با همکاری شورای اسلامی شهر تهران به نمادی از زندگی استاد شهریار همچنین سایر شعرا مانند پروین اعتصامی، خاقانی، حافظ و سعدی تبدیل می شود.
وی متولی فرهنگی خانه موزه استاد شهریار را بنیاد فرهنگی مقبره الشعرا استاد شهریار اعلام کرد.
به گفته رییس بنیاد فرهنگی مقبره الشعرا استاد شهریار، کتاب هایی که در این آیین رونمایی شد توسط بنیاد یاد شده به چاپ رسیده است.
به گزارش ایرنا، موزه استاد شهریار پیرو مصوبه کمیسیون بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری در ساختمان واقع در ضلع شمالی بوستان بهجت‌آباد راه‌اندازی خواهد شد. بخشی از آثار و دست‌نوشته‌های استاد شهریار هم‌اکنون گردآوری شده و آماده ارایه به علاقه‌مندان در این موزه است.
بهجت‌آباد محله‌ای در مرکز تهران و در محدوده خیابان ولی‌عصر و بلوار کریمخان زند بود و بوستانی به همین نام در آن واقع است که از نظر اهمیت فرهنگی، جایگاه ارزشمندی در میان پارک‌های تهران دارد.
غزل معروف بهجت‌آباد خاطره‌سی در دیوان استاد شهریار نشان‌دهنده تأثیر عمیق اتفاق‌هایی است که در محل این بوستان در زندگی این شاعر پرآوازه رخ داده و دوستداران استاد، همه ساله در سالروز درگذشتش در این مکان به یاد شهریار اجتماع می‌کنند.
علی‌اصغر شعردوست از دوستداران استاد شهریار و سفیر اسبق ایران در تاجیکستان با اشاره به ابیاتی از شعر بهجت‌آباد می‌گوید: عشق معنوی شهریار از عشق زمینی شروع شده است؛ شهریار وقتی می‌خواست در عنفوان جوانی از دختر مورد علاقه‌اش جدا شود، مادر دختر شهریار را مجبور کرد که به وی بگوید هیچ‌گاه به وصال هم نخواهند رسید و از این‌رو از وی خواست که با دخترش در پارک بهجت‌آباد قرار بگذارند و این موضوع را بیان کند؛ نقطه عطف زندگی «محمدحسین بهجت تبریزی» که در پارک بهجت‌آباد رقم می‌خورد و او درس پزشکی را رها می‌کند و راهی دیگر پی می‌گیرد.
گفته می‌شود در شب حادثه شهریار از ساعت‌ها پیش در محل قرار حاضر شد، زمان قرار گذشت اما خبری از معشوقه‌اش نشد؛ در همان شب تحول بزرگ روحی در مسیر رشد و تعالی شهریار اتفاق می‌افتد که بعدها خودش آن را اینگونه بیان می‌کند که «اگر آن شب به وقوع نمی‌پیوست الان من پزشک بودم ولی وقوع آن شب مرا تاریخی کرد و من در تاریخ ماندگار شدم».
به گزارش ایرنا، شب گذشته همزمان با بیست و هفتم شهریورماه، روز گرامیداشت شعر و ادب پارسی، ششمین همایش ملی گرامیداشت مقام استاد شهریار در سالن همایش های بنیاد شهریار برگزار شد.

امتیاز post

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.