ایرانی توانمند
Business is booming.

۳۰ سپتامبر روز جهانی پادکست

909

۳۰ سپتامبر روز جهانی پادکست یا رسانه دیجیتال

امروز ۳۰ سپتامبر مصادف با ۸ مهرماه روز جهانی پادکست است رسانه‌ای که در دنیای مدرن ایجاد شده و طرفداران زیادی دارد.

۳۰ سپتامبر روز جهانی پادکست یا رسانه دیجیتالبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، هشت سال است که آخرین روز ماه سپتامبر را روز جهانی پادکست نامیده‌اند. رسانه‌ای که با اینکه کمتر از دو دهه از خلق آن می‌گذرد، اما به شدت فراگیر شده و در همه جای دنیا محبوبیت زیادی دارد.
شهرت و محبوبیت پادکست
در دنیای پرمشغله امروز، گوش دادن به پادکست می‌تواند زمان‌های مرده را به اوقات مفیدی تبدیل کند و هم‌چنین راهی برای جبران کمبود مطالعه در کشور باشد.

پادکست چیست
پادکست انتشار مجموعه‌ای از پرونده‌های رسانه دیجیتال است و توسط کاربران معمولاً بر روی یک پخش‌کننده موسیقی دیجیتال قابل دریافت و پخش است. این نوع ارائه محتوا در سال ۲۰۰۴ گسترش یافت و گاه به آن رادیوی اینترنتی گفته می‌شود.

تاریخچه نامگذاری پادکست
در سال ۲۰۰۴ بود که یک روزنامه نگار انگلیسی به نام بن همرسلی در ستونی در روزنامه گاردین اسم پادکست را که ترکیبی از دوکلمه پاد و برادکست است پیشنهاد داد. در فارسی هم برای آن جایگزین‌هایی نظیر تدوین صوتی یا پادپخش ساخته شد. اما پادکست اسمی است که امروزه بسیار رایج و متداول شده است.

تاریخچۀ نامگذاری روی به نام روز جهانی پادکست
برای خیلی از رویدادها، وقایع تاریخی، ابزار‌ها و حتی برای انواع خوراکی‌ها روز ملی و جهانی وجود دارد.
در تابستان ۲۰۱۳، استیو لی (Steve Lee) یک اطلاعیۀ رادیویی برای «روز سالمندان» شنید. به‌نظرش خیلی جالب بود که روز سالمند داریم.
بعد این سؤال به ذهنش خطور کرد که چرا یک روز جهانی برای پادکست نداریم و این روز را جشن نمی‌گیریم؟!
بعد با خودش گفت: «باید یک روز جهانی پادکست داشته باشیم!» ماجراجویی آغاز شد. او چند پادکستر دیگر را دور هم جمع کرد تا برای روز جهانی پادکست برنامه‌ریزی کنند.

بزرگداشت اولین روز پادکست در جهان
اولین روز پادکست در سال ۲۰۱۴، در ایالات متحده برگزار شد. برای بزرگداشت این روز، ۶ ساعت از همۀ پادکست‌های سراسر کشور پخش زنده انجام شد. این تیم یک جلسۀ پرسش و پاسخ در Google Hangouts برگزار کرد. از سراسر ایالت متحده سازندگان پادکست‌های مشهور جهان، به این برنامه دعوت شدند.

در سال ۲۰۱۵، روز جهانی پادکست به‌طور رسمی به وجود آمد.
بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱، صد‌ها ساعت پادکست به‌صورت پخش زنده در این روز اجرا شدند و ۳۵۰ پادکستر از حدود ۱۰۰ کشور از جمله استرالیا، نیوزلند، تایلند، لهستان، آلمان، آفریقای جنوبی، جامائیکا، اسپانیا، آرژانتین، مکزیک، امارات متحدۀ عربی، نیجریه، فیلیپین، هند، فرانسه، سوئیس، اسکاتلند، انگلستان، فنلاند، کانادا، ایالات متحده گرد هم آمدند. نیویورک تایمز، اپل پادکست و یاهو از اولین رسانه‌هایی بودند که این روز را گرامی داشتند.

۳۰ سپتامبر روز جهانی پادکست یا رسانه دیجیتال
نقش شرکت اپل در شهرت پادکست‌
می‌توان گفت پادکست شهرت خود را مدیون شرکت اپل است. این شرکت اولین بار بخشی ویژه به نام پادکست را در گوشی‌های همراه خود ایجاد کرد.
این روش با افزایش محبوبیت دستگاه پخش موسیقی دیجیتالی آی‌پاد به عنوان روشی آسان برای به اشتراک گذاشتن محتویات صوتی از طریق اینترنت، به وجود آمد.

پادکست و برنامه‌های رادیویی
در طی این سال‌ها، پادکست‌ها رقیب سرسختی برای برنامه‌های رادیویی شده اند، اما اگر بخواهیم از منظر همگرایی نگاه کنیم، رقابت معنای چندانی ندارد و پادکست‌های درواقع امتداد‌های مهمی از رسانه اصیل رادیو شده‌اند.

راحت‌ترین راه گوش دادن به پادکست استفاده از اپلیکیشن‌های مخصوص این کار یا به اصطلاح پادگیر‌ها (Podcatcher) است.
مثلا اگر روی یک لینک بزنید می‌توانید پادکست نیوزباکس را در اپلیکیشن کست‌باکس (Castbox) بشنوید.

پادکست و نفوذ به ناسا
استیو رابینسون فضانورد فضاپیمای دیسکاوری در سال ۲۰۰۵ یک فایل صوتی در سایت ناسا منتشر کرد و راجع به مأموریتش توضیح داد.
رسانه‌ها با هیجان بسیار از «اولین پادکست ارسال شده از خارج از زمین» و «راهیابی پادکست‌ها به خارج منظومه شمسی» نوشتند.

منبع به نقل از سایت گلونی، نویسنده: فاطمه نصیری راد

امتیاز post

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.