حمایت صندوق نوآوری از راهاندازی خط مونتاژ در خارج از کشور
حمایت صندوق نوآوری از راهاندازی خط مونتاژ در خارج از کشور توسط شرکتهای دانشبنیان
دکتر سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در وبینار تجاری ایران و بلغارستان که ظهر امروز سه شنبه ۲۳ شهریور ماه جاری برگزار شد گفت: صندوق در دوره سوم استقرار هیات عامل خود (از آذر سال ۹۷ تاکنون)، بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان اعطا کرده است. همچنین از آذر سال ۹۷ تا پایان تیر ماه ۱۴۰۰، تعداد ۲۴۱۵ فقره ضمانتنامه به مبلغ ۵۳۸۰ میلیارد تومان از طریق بانکهای عامل برای شرکتهای دانشبنیان صادر شده است.
🔴ملکیفر در ادامه با اشاره به خدمات توسعهای و تامین مالی صادراتی صندوق نوآوری گفت: راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر مشترک با نهادهای متناظر/مشابه، تامین مالی شرکتها و پروژههای صادراتی در قالب انواع تسهیلات و سرمایهگذاری، اعطای تسهیلات نمونهسازی، اعطای تسهیلات راهاندازی خط مونتاژ در خارج از کشور و اعطای تسهیلات جایزه صادراتی از جمله این خدمات است.
🔴معاون توسعه صندوق نوآوری با بیان اینکه این صندوق از اعزام و پذیرش هیات تجاری از بلغارستان حمایت میکند، گفت: صندوق نوآوری ۹۰ درصد هزینههای اعزام هیات تجاری به کشورهای مختلف را تقبل میکند.
🔴در ادامه این وبینار سیدمحمد جواد رسولی محلاتی، سفیر ایران در بلغارستان با تاکید بر اینکه بلغارستان دروازه ورود شرکتهای ایرانی به اتحادیه اروپا است، به مرکز استارتآپهای فناورانه بلغارستان اشاره کرد و گفت: پارک فناوری صوفیه از ۶۵۰ استارتآپ فناورانه برخوردار است و دارای استارتآپهای فناورانه کوچک و متوسط در حوزههای مختلف شامل فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی، هوانوردی، آموزشی، سرگرمی، مالی، خانههای هوشمند، لجستیک، بازاریابی، تجارت هوشمند، وسایل نقلیه الکترونیک، بهداشتی، امنیت، توریسم و… است.
🔵هاشم نصیری، رایزن اقتصادی ایران در بلغارستان نیز میزان مالیات بر ارزش افزوده در بلغارستان را پایینتر از سایر کشورها اعلام کرد و گفت: بیش از ۱۰ درصد مالیات، در این کشور دریافت نمیشود و این مسئله فرصتی خوبی برای ورود شرکتهای دانش بیان ایرانی به بلغارستان است.
🔴سعید هادئی، رئیس کمیته تجاری ایران و بلغارستان در اتاق بازرگانی ایران نیز حوزههای لبنیات، برق، کشاورزی، فاضلاب، مواد غذایی، رباتیک و … را از بازارهای بالقوه بلغارستان برای شرکتهای دانشبنیان ایرانی برشمرد
سیاوش ملکیفر امروز در رویداد آنلاین یکشنبههای صادراتی ایران و پاکستان که به همت صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، افزود: در حال حاضر ۶ هزار و ۲۶۳ شرکت دانش بنیان در کشور داریم که این شرکتها در حوزههای مختلف فناوری، محصولات و خدمات پیشرفتهای را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه میکنند.
وی با بیان اینکه در طول چند سال گذشته تعداد قابل توجهی از شرکتها به توانمندی خوبی دست پیدا کردهاند و به بازارهای بین المللی وارد شدهاند و محصولات و خدمات خود را در کشورهای دیگر بازاریابی کرده و به فروش رساندهاند، خاطر نشان کرد: در این راستا صندوق نوآوری و شکوفایی طبق قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان وظیفه حمایت از این شرکتها را بر عهده دارد، به گونهای که شرکتهایی که به مرحله صادرات رسیدهاند را با ابزارهای تامین مالی و شرکتهایی که محصول تولیدشده دارند ولی موفق به صادرات نشدند، با ابزار تسهیلات و سرمایه گذاری یاری خواهیم کرد.
ملکیفر تاکید کرد: بر این اساس شرکتهای دانش بنیانی که به لحاظ صادراتی توانمند هستند، اما تا الان نتوانستند وارد حوزه صادرات شوند و یا هنوز جای کار دارند، با سرویسهایی که عمدتا از جنس توانمندسازی و شبکه سازی است، کمک میکنیم تا بتوانند شبکه صادراتی خود را در خارج از کشور گسترش دهند و به مقاصد صادراتی شان و به جمع شرکتهای صادرکننده بپیوندند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برگزاری رویدادهای یکشنبههای صادراتی با تاکید بر اینکه رویداد امروز شانزدهمین دوره از سلسله رویدادهای یکشنبههای صادراتی با تمرکز در حوزه سلامت با کشور پاکستان است، هدف از برگزاری آن را توسعه مراودات تجاری شرکتهای دانش بنیان ایرانی با کشور پاکستان عنوان کرد.
وی با اشاره به سرویسهای ارائه شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتها برای صادرات، اظهار کرد: در بخش توانمندسازی صادراتی سه دسته خدمت از قبیل “آموزش” و “ارائه مشاوره صادراتی” و “شبکه صادراتی صندوق” به شرکتهای دانش بنیان ارائه میشود. در بخش شبکه صادراتی یارانه و کمک بلاعوض برای حضور شرکتها در نمایشگاههای خارجی در قالب پاویون، حضور مستقل و نیز حضور در نمایشگاه دائمی خارجی اعطا میشود.
ملکی فر یادآور شد: در بخش تامین مالی صادراتی نیز به صورت تسهیلات و سرمایه گذاری با نرخهایی پایینتر از نرخهای معمول از سوی صندوق اعطا خواهد شد تا شرکتها خدمات و محصولات خود را در کشورهای دیگر به فروش برسانند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، راه اندازی خط مونتاژ در خارج از کشور را از جدیدترین تسهیلات این صندوق نام برد که شاید کمتر شرکتی با آن آشنا باشد، خاطر نشان کرد: با برگزاری ۱۵ رویداد یکشنبههای صادراتی تا الان صندوق به سراغ ۱۰ حوزه فناوری رفته است؛ شرکتها را در این رویدادها برای ورود به بازار و قوانین ۹ کشور و دو اتحادیه اوراسیا و اتحادیه اروپا آموزش دادهایم.
وی ادامه داد: در این رویدادها بیش از ۱۲۷۹ کاربر آنلاین از شرکتهای آنلاین و فناور و سایر بازیگران این اکوسیستم داشتهایم و حدود ۱۸۰ جلسه مذاکره اختصاصی بین شرکتهای دانش بنیان با بازرگانان و خریداران بالقوه محصولات دانش بنیان و خدمات برگزار کردهایم.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در شرایط کرونا که امکان سفر وجود ندارد، تلاش کردیم پرچم صادرات و ملاقات و مذاکرات را زمین نگذاریم و با ابزارهایی که در اختیار داریم، ادامه دهیم.
وی با اشاره به مزایای مراوده با کشور پاکستان و بهره مندی از ابزارهای توانمندسازی صندوق، گفت: در سال ۹۸ پاویونی از ۹ شرکت دانش بنیان در نمایشگاه سلامت برپا شد، همچنین در بهمن سال ۹۹ هیات تجاری متشکل از ۱۲ کشور در جزیره کیش با شرکتهای دانش بنیان ملاقات کردند و تجار و بازرگانان پاکستانی از شرکتهای ایرانی بازدید کردند. بخش قابل توجهی از هزینههای بازدید هیات پاکستانی از شرکتهای ایرانی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت شد.
ملکی فر با اشاره به اینکه در سال جاری نیز در وبینار حوزه سلامت پاکستان حضور داشتیم، گفت: علاوه بر اینها چهار نمایشگاه صنعت و ماشین آلات، انرژی تجدیدپذیر، خودرو و حمل و نقل پاکستان یک جا در آبان ماه سال جاری در شهر کراچی برگزار میشود و صندوق نوآوری از شرکتهای علاقه مند جهت حضور مستقل در این نمایشگاهها حمایت خواهد کرد.
وی یادآور شد: صندوق ۷۰ درصد هزینهها از قبیل اجاره، غرفه و ساخت را به صورت بلاعوض بعد از بازگشت از نمایشگاه پرداخت میکند.
نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.