ایرانی توانمند
Business is booming.

الیزابت دوم، ملکه انگلیس درگذشت

485

الیزابت دوم، ملکه انگلیس درگذشت

کاخ باکینگهام در بیانیه‌ای اعلام کرد الیزابت دوم ملکه انگلیس در سن ۹۶ سالگی درگذشته است.  امروز کاخ باکینگهام اعلام کرد ملکه الیزابت دوم در قلعه بالمورال تحت نظارت پزشکی قرار دارد و اعضای خانواده او نیز در جریان این مساله قرار گرفته‌اند، مقام‌های دولت لندن درباره وضعیت سلامتی ملکه ابراز نگرانی کردند.
پس از این اعلام تمام اعضای خانواده سلطنتی به کاخ بالمورال در اسکاتلند رفتند.

روز گذشته ملکه انگلیس آخرین دیدار مهم رسمی اش را برگزار کرد و لیز تراس نخست وزیر جدید بریتانیا را به حضور پذیرفت.
الیزابت دوم با ۷۰ سال سلطنت، طولانی ترین دوره پادشاهی در تاریخ این کشور را به نام خود ثبت کرد.

پس از مرگ او پسر بزرگش شاهزاده چارلز پادشاه بریتانیا خواهد بود.

پرچم‌های کاخ باکینگهام به دنبال درگذشت ملکه بریتانیا به حالت نیمه افراشته درآمد. صدها نفر در برابر کاخ باکینگهام تجمع کرده‌اند.

لیز تراس، نخست‌وزیر بریتانیا به دنبال اعلام خبر درگذشت ملکه الیزابت با چارلز سوم، شاه بریتانیا و خانواده سلطنتی ابراز همدردی کرد. او سخنانش را با «خدا شاه را حفظ کند» به پایان برد. تلویزیون «بی بی سی» در بریتانیا دقایقی پس از اعلام خبر درگذشت الیزابت دوم سرود ملی این کشور را پخش کرد.
با اعلام ملکه الیزابت دوم پیش از مرگ، «کامیلا» همسر پرنس چارلز ملکه بعدی انگلیس خواهد بود. این در حالی است که بخشی از مردم از او متنفرند چرا که او را عامل جدایی پرنس چارلز و پرنسس دایانا می‌دانند.

کامیلا دوشس کورنوال
Camilla Duchess of Cornwall کامیلا دوشس کورنوال

کامیلا، دوشس کورنوال به عنوان همسر دوم پرنس چارلز قرار است بعد از فوت ملکه و بعد از پادشاه شدن چارلز، جانشین ملکه الیزابت دوم شود.

وی ۷۵ سال سن دارد و در یک خانواده معمولی به دنیا آمده است.
برخی معتقدند وی عامل جدایی میان پرنس چارلز و دایانا بوده و به همین دلیل از وی نفرت دارند. رابطه پیدا و پنهان چارلز با کامیلا باعث شد تا دایانا از ۱۹۹۲ بدین سو جدا از چارلز زندگی کند.

کامیلا ۱۹۹۵ از شوهرش با دو بچه جدا شد و بعد از کشته شدن دایانا در سال ۲۰۰۵ رسما همسر چارلز شد. گفتنی است پرنس ویلیام پسر دایانا حمایت خود از ملکه شدن کامیلا را از قبل اعلام کرده است.

گفتنی است کیت میدلتون همسر پرنس ویلیام، قرار است بعد از کامیلا ملکه انگلیس شود.

وداع خاندان سلطنتی انگلیس با ملکه الیزابت

اعضای خانواده سلطنتی در بحبوحه گزارش‌ها درباره وخامت حال الیزابت دوم ملکه انگلیس راهی اقامتگاه وی در اسکاتلند شده‌اند.

به گزارش ایمنا، در ساعات گذشته بیشتر فرزندان الیزابت وارد اسکاتلند شده و برخی از مقامات کشوری هم برای آنچه به نظر می‌رسد آخرین وداع با ملکه انگلیس باشد راهی شمال خواهند شد.

البته لیز تراس نخست وزیر جدید انگلیس برنامه‌ای برای سفر به اسکاتلند ندارد. یک سخنگوی خانم تراس گفت که نامبرده سرگرم جلسات دولت اما با مقامات سلطنتی در تماس است.

او ساعاتی پیش سرگرم تشریح بزرگترین برنامه دولت درباره نحوه مقابله با بحران انرژی در پارلمان بود که اعلامیه کاخ سلطنتی درباره وضع ملکه منتشر شد. در بیانیه کاخ باکینگهام آمده است که ملکه انگلیس با توصیه پزشکان در محل اقامت کنونی خود در اسکاتلند تحت نظر پزشکان قرار گرفته است.

الیزابت در یک سال گذشته به دلیل کهولت سن و ناتوانی در راه رفتن، از شرکت در مراسم عمومی بازماند. وی سه‌شنبه گذشته بسختی در مراسم تشریفاتی تحلیف نخست وزیر جدید انگلیس شرکت و کبودی دست وی در تصاویری که از ملاقات نامبرده با نخست وزیر جدید انگلیس منتشر شد گمانه‌زنی‌هایی را درباره وخامت حال الیزابت را مطرح کرد.

هم زمان با انتشار این خبر تمام رسانه‌های خبری در انگلیس برنامه‌های خود را به پوشش این رویداد اختصاص داده‌اند. خبرنگاران هم مقابل کاخ سلطنتی باکنیگهام و بالمورال اسکاتلند برای کسب آخرین اخبار جمع شده‌اند.

مقام‌ها انگلیس با صدور بیانیه‌هایی به وخامت حال ملکه این کشور واکنش نشان داده‌اند. نخست وزیر انگلیس در توئیتر نوشت: کل کشور به شدت نگران اخبار کاخ باکینگهام است. افکار من – و افکار مردم در سراسر انگلستان – با ملکه و خانواده‌اش است.

کی‌یر استارمر رهبر حزب مخالف هم در توئیتر نوشت: من همراه با بقیه کشور، از اخبار کاخ باکینگهام عمیقاً نگران هستم. افکار من در حال حاضر با ملکه و خانواده‌اش است و به همه در سراسر بریتانیا می‌پیوندم تا درباره بهبودی او امیدوار باشیم.

همچنین جاستین ولبی اسقف اعظم انگلیس با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: دعاهای من و مردم در سرتاسر کلیسای انگلیس با ملکه است. باشد که وجود خداوند موجب تسلی ملکه، خانواده ایشان و کسانی باشد که در بالمورال از ایشان مراقبت می‌کنند.

رسانه‌های انگلیسی با اشاره به اینکه بیانیه کاخ باکینگهام درباره وضعیت سلامتی ملکه بی‌سابقه است نتیجه‌گیری می‌کنند که حال الیزابت بسیار وخیم است. پوشش زنده و لحظه‌به‌لحظه تحولات مرتبط با ملکه انگلیس هم به‌گونه‌ای است که رسانه‌ها منتظر تائید خبر مرگ وی هستند. شبکه بی‌بی‌سی یک تمام برنامه‌های عادی‌اش را به حالت تعلیق درآورده است.

 

بعد از مرگ ملکه انگلیس چه کسی جایگزین او می‌شود؟

مرگ ملکه انگلیس چه کسی جایگزین

احتمال مرگ ملکه الیزابت دوم قوت گرفت؛ اما منابع رسمی مربوط به کاخ باکینگهام تا کنون در این باره بیانیه ای صادر نکرده اند.

فرزندان الیزابت دوم وارد کاخ ملکه شدند
همه فرزندان ملکه بریتانیا به قلعه بالمورال، جایی که ملکه الیزابت دوم در آن اقامت دارد، رسیده اند.
به گزارش اسپوتینک، نشریه Birmingham Live خبر داده است که همه فرزندان الیزابت دوم پس از گزارشات مبنی بر نگرانی داکتران در مورد صحت ملکه به قلعه اسکاتلندی او Balmoral آمدند.
گفته شده است که اوایل امروز مشخص گردید که وارث تاج و تخت، شاهزاده چارلز ولز و نوه ملکه، شاهزاده ویلیام، قبلاً به قلعه رسیده بودند. بعداً رسانه ها گزارش دادند که پسران الیزابت دوم ادوارد و اندرو و دختر آنا نیز بهBalmoral آمدند.
به گزارش اسکای نیوز، شاهزاده هری و همسرش مگان مارکل نیز عازم اسکاتلند هستند.
کاخ باکینگهام اوایل امروز اعلام کرد که داکتران نگران صحت الیزابت دوم هستند و او را تحت نظر توصیه می کنند.
دکتران از وضعیت ملکه بریتانیا ابراز نگرانی نمودند و توصیه کردند که وی تحت نظارت دکتران بماند.
دقیقاً چه مشکلات صحی ملکه گزارش نشده است، اما این موضوع در بریتانیا سروصدا به پا نموده است.
مردم در نزدیکی کاخ باکینگهام لندن تجمع کردند.
شبکه بی بی سی پخش خود را تغییر داده است تا به صورت لحظه ای از وضعیت الیزابت ۹۶ ساله گزارش دهد.
برخی رسانه های بریتانیا طراحی سایت خود را به عزا تغییر داده اند.- :black_small_squareخبرنگار رویال، نیکلاس ویچل، اصرار کرد که برای بدترین شرایط آماده شود.
کاترین پپینستر نویسنده سلطنتی گفت که “صفحات تکتونیکی در حال جابجایی هستند” و بریتانیا “در آستانه عصر جدیدی قرار دارد”.
ملکه اکنون ۹۶ ساله است. تابستان گذشته، هفتادمین سالگرد به سلطنت رسیدن او به طور گسترده در بریتانیا جشن گرفته شد. الیزابت دوم طولانی ترین پادشاه جهان و مسن ترین رئیس فعلی دولت است.

وقتی مرگ الیزابت دوم اعلام شود چه اتفاقی در بریتانیا می‌افتد؟با مرگ الیزابت دوم، ملکه بریتانیا طرح «عملیات پل لندن» باید فعال شود. این طرح که زمانی قرار بود مخفی بماند، همه آنچه را که در ده روز پس از مرگ ملکه بریتانیا برنامه‌ریزی شده است گرد هم می‌آورد.

پولیتیکو سال گذشته موفق شده بود اسناد و جزئیاتی از این عملیات را که تا آن زمان مخفی نگه داشته شده بود به دست آورد.

از سوی دیگر روزنامه گاردین در سال ۲۰۱۷ اشاره کرده بود که نخستین برنامه‌های برای وجود این پروتکل از دهه ۱۹۶۰ برنامه‌ریزی شده است و از آن زمان افراد مربوطه «دو تا سه بار در سال» برای آماده شدن مرگ ملکه با یکدیگر ملاقات کرده‌اند.
روز مرگ ملکه، روز واقعه

در ساعات اولیه پس از مرگ ملکه، نخست وزیر، دبیر کابینه و همچنین وزرای کلیدی و سیاستمداران نخستین کسانی هستند که از این موضوع مطلع می‌شوند و از آن‌ها خواسته می‌شود تا با احتیاط عمل کنند.

سپس خانواده سلطنتی باید مرگ الیزابت دوم را رسما به تمام جهان اعلام کنند. مراسم خاکسپاری ملکه قرار است ۱۰ روز پس از مرگ وی برگزار شود.

در این بین همه چیز با دقت برنامه‌ریزی شده است.

نخست وزیر نخستین عضوی از دولت خواهد بود که بیانیه‌ای ارائه می‌دهد. به سایر اعضای دولت دستور داده می‌شود که تا قبل از صحبت نخست وزیر اظهار نظر نکنند. نخست وزیر سپس با پادشاه جدید دیدار خواهد کرد.
روز اول

شورای الحاق که از شخصیت‌های ارشد دولتی تشکیل شده است، در ساعت ۱۰ صبح به وقت بریتانیا در کاخ سنت جیمز گردهم می‌آیند تا پادشاهی چارلز را اعلام کنند. نخستین پسر ملکه اما فورا تاج گذاری نمی‌کند و باید چندین ماه صبر کند.

در آن زمان، ترتیب جانشینی تاج و تخت بریتانیا تغییر خواهد کرد به‌طوری شاهزاده ویلیام وارث مستقیم تاج و تخت خواهد شد و پسرش شاهزاده جورج در ردیف دوم خواهد بود.

پارلمان برای توافق بر سر پیام تسلیت تشکیل جلسه می‌دهد و سپس سایر جلسات پارلمان به مدت ۱۰ روز تعطیل می‌شود. اعضای مجلس عوام به ملکه ادای احترام می‌کنند. نخست وزیر و کابینه وی در ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر با پادشاه جدید دیدار می‌کنند.
روز دوم

تابوت ملکه به کاخ باکینگهام بازگردانده خواهد شد. طبق گزارش پولیتیکو این پروتکل با توجه به محل مرگ ملکه سناریوهای مختلفی را ارائه می‌کند. از آنجایی که او در حال حاضر در اقامتگاه خود در «بالمورال» اسکاتلند است، عملیات «یونیکورن» باید فعال شود و جسد او باید با قطار سلطنتی به پایتخت بریتانیا بازگردانده شود. اگر این موضوع امکان پذیر نباشد عملیات «اووراستادی» فعال می‌شود بنابراین تابوت او با هواپیما منتقل می‌شود. مراسمی در این زمینه نیز تدارک دیده می‌شود تا نخست وزیر و وزیران در مراسم استقبال از تابوت شرکت کنند.

 

روز سوم

سه روز پس از مرگ الیزابت دوم، پادشاه چارلز در کاخ وست مینستر مستقر می‌شود تا پذیرای افراد برای تسلیت باشد. وی سپس تور بریتانیا را آغاز خواهد کرد که با بازدید از پارلمان اسکاتلند و شرکت در مراسم عشای ربانی در کلیسای جامع سنت گیلز در ادینبورگ آغاز خواهد شد.
روز چهارم

پادشاه چارلز سفر خود را با رفتن به ایرلند شمالی ادامه خواهد داد جایی که باز هم پذیرای تسلیت علاقه‌مندان خاندان سلطنتی خواهد بود و در کلیسای جامع سنت‌آن در بلفاست نیز حاضر خواهد شد.

در همان روز در لندن تمرینی برای «عملیات شیر» انجام می‌شود. طبق این مراسم قرار است تابوت الیزابت دوم از کاخ باکینگهام به کاخ وست مینستر جایی که مراسم تشییع جنازه برگزار می‌شود منتقل شود.

 

روز پنجم

پنج روز پس از مرگ ملکه، «عملیات شیر» آغاز می‌شود و تابوت به‌طور رسمی از کاخ باکینگهام از طریق عبور از خیابان‌های لندن به کاخ وست مینستر منتقل می‌شود. پس از رسیدن تابوت مراسم عشای ربانی در وست مینستر برگزار می‌شود.

روز ششم تا نهم

بین روز ششم تا روز نهم پس از مرگ الیزابت دوم، طبق بخشی از «عملیات پر» تابوت ملکه سابق بریتانیا در کاخ وست مینستر باقی خواهد ماند تا عموم بتواند با حضور در این کاخ به وی ادای احترام کنند.

شش روز پس از مرگ ملکه، تمرینی برای مراسم تشییع جنازه برگزار خواهد شد.

پادشاه چارلز به سفر خود در بریتانیای ادامه خواهد داد و هفت روز پس از مرگ مادرش به ولز می‌رود و برای دریافت پیام‌های تسلیت در پارلمان ولز مستقر می‌شود و در نهایت در مراسم عشای ربانی در کلیسای جامع لیانداف در کاردیف شرکت می‌کند.

همزمان دولت برای تدارک مراسم خاکسپاری ملکه تلاش خواهد کرد. وزارت خارجه بریتانیا مسئولیت اطمینان از ورود شخصیت‌ها و سران کشورهای خارجی را برعهده خواهد داشت.
روز دهم

در روز دفن ملکه، ۱۰ روز پس از مرگ وی، «عزای ملی» اعلام خواهد شد. این روز به خودی خود تعطیل نخواهد بود بلکه کارفرمایان تصمیم می‌گیرند که به کارمندان خود مرخصی دهند یا نه اما دولت آن‌ها را مجبور به انجام این کار نخواهد کرد.

مراسم تشییع جنازه ملکه در کلیسای وست مینستر برگزار خواهد شد و ظهر به وقت بریتانیا در سراسر این کشور دو دقیقه سکوت برقرار خواهد شد.

ملکه در قلعه وینزر دفن خواهد شد که در ۳۷ کیلومتر کلیسای وست مینستر قرار دارد. پس از مراسم عشای ربانی در کلیسای سنت جورج، ملکه در کلیسای یادبود پادشاه جورج ششم پدر الیزابت دوم به خاک سپرده می‌شود.

الیزابت دوم تنها فرد در خانواده سلطنتی نیست که مدقامت پس از مرگش از قبل در زمان حیاتش برنامه ریزی شده است. هنگامی که شاهزاده فیلیپ، همسر ملکه در تاریخ ۹ آوریل ۲۰۱۹ درگذشت، عملیات «پل چهارم» آغاز شد. همچنین چنین طرحی برای همه اعضای خانواده سلطنتی وجود دارد.

ملکه الیزابت اول , جانشین ملکه الیزابت , مرگ ملکه الیزابت اول , فرزندان ملکه الیزابت , جانشین ملکه الیزابت اول , مرگ ملکه الیزابت , نظر ملکه انگلیس در مورد ایران , سن ملکه الیزابت , علت مرگ ملکه انگلیس , راز های ترسناک ملکه انگلیس , راز چشمان ملکه انگلیس , همسر ملکه انگلیس , ایا ملکه انگلیس زنده است , جانشین ملکه انگلیس , مرگ ملکه الیزابت اول , داستان ملکه انگلیس ترسناک , مرگ ملکه انگلیس , علت مرگ ملکه انگلیس , نظر ملکه انگلیس در مورد ایران , جانشین ملکه الیزابت دوم , چارلز ملکه انگلیس ,

 

 

۴.۹/۵ - (۹ امتیاز)

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.